Bringing Valuable Information to DevOps Professionals

DevOps Journal

Subscribe to DevOps Journal: eMailAlertsEmail Alerts newslettersWeekly Newsletters
Get DevOps Journal: homepageHomepage mobileMobile rssRSS facebookFacebook twitterTwitter linkedinLinkedIn


DevOpsJournal Authors: Zakia Bouachraoui, Liz McMillan, Yeshim Deniz, Pat Romanski, Roger Strukhoff

Related Topics: Datacenter Automation, DevOps for Business Application Services, DevOps Journal

News Feed Item

CA Technologies: Aktia implementeert DevOps en breidt zijn applicaties uit

Aktia Bank, plc (OMX:AKTAV) heeft aangekondigd dat het zijn basisbanksysteem zal opwaarderen met de implementatie van een nieuwe DevOps-methodologie ter verbetering van de ontwikkelingsprocessen van zijn banktoepassingen. Een oplossing van CA Technologies, CA LISA Release Automation, zal een belangrijke rol spelen bij de inzet van DevOps door Aktia. Met deze investering is Aktia koploper in Finland voor de invoering van DevOps.

CA LISA Release Automation versimpelt en normaliseert het softwarereleaseproces en vermindert zo de tijden voor de vrijgave van software met een minimum aan fouten. Dit stelt organisaties in staat hun workflows te automatiseren die nodig zijn voor een snel softwareverkeer in ontwikkelings-, test- en productieomgevingen, met als gevolg kortere implementatiecycli, die niet meer maanden of weken duren maar slechts enkele dagen of zelfs minuten.

”Systeemontwikkeling is een zwaar en duur proces dat voortdurend onder een enorme druk staat omdat het snel moet functioneren. Bedrijven vragen om nieuwe en steeds effectievere toepassingen omdat zowel de gebruikers binnen als buiten het bedrijf toegang willen hebben tot moderne applicaties op verschillende platforms tegelijk. CA LISA Release Automation stelt ons in staat de tijd tussen het moment dat wij een bepaalde applicatie in gedachten hebben en het verwezenlijken hiervan, te verkorten tot maar een fractie van wat hier vroeger voor nodig was – wat ons weer een voordelig eindresultaat biedt,” zegt Joakim Sandström, solution architect, Aktia.

”De DevOps-methodologie komt als een van de winnaars uit de bus op het gebied van IT-bedrijfsstrategieën en heeft veel aandacht zowel buiten als binnen Finland. Systeemontwikkeling is altijd een langzaam proces geweest. De planning moet vaak worden uitgesteld waardoor de implementatie ook weer vertraagt. De ondersteunende tools van de DevOps-strategie vormen nu de oplossing voor een groot aantal kwesties binnen het ontwikkelingsproces,” zegt Mika Gerlander, country manager bij CA Software Finland Oy.

De toepassingen in de bankwereld moeten vlekkeloos verlopen en elke oplossing die de productiefase haalt moet veilig en betrouwbaar werken. De benadering van releaseautomatisering helpt de fouten te vermijden die optreden bij handmatige implementatie. Het voortdurend verschaffen van toepassingsoplossingen brengt de geautomatiseerde release tot een volgend niveau, waardoor de bank een snelle en flexible leveringsketen heeft die innovatie mogelijk maakt.

Aktia zal de oplossing volledig inzetten in het voorjaar van 2014.

Over Aktia

Over CA Technologies

Wettelijke mededeling

Copyright © 2014 CA. Alle rechten voorbehouden. One CA Plaza, Islandia, N.Y. 11749. Alle andere hier vermelde verwijzingen naar handelsmerken, handelsnamen en servicemerken zijn het eigendom van hun respectievelijke bedrijven.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

More Stories By Business Wire

Copyright © 2009 Business Wire. All rights reserved. Republication or redistribution of Business Wire content is expressly prohibited without the prior written consent of Business Wire. Business Wire shall not be liable for any errors or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.